top of page

Máme majstra aj vicemajstra Európy!

Z 11. ročníka majstrovstiev Európy v 3D lukostreľbe HDH – IAA, ktoré sa konali v rakúskom meste Strass Im Attergau neďaleko Salzburgu, sme si priniesli dve medaily, zlatú a striebornú. Na súťaži sa zúčastnilo viac ako 500 lukostrelcov z celej Európy. Slovensko reprezentovalo 40 strelcov, medzi ktorými boli aj štyria členovia Lukostreleckého klubu Sagittarius Malacky: Dávid Cíbik, Erik Rusnák, Pavol Cíbik a Rastislav Sárka.

Súťažiaci museli zvládnuť tri okruhy, každý s 28 terčmi 3D, pričom sa líšila úroveň obtiažnosti. Strelci absolvovali každý deň jeden zo súťažných okruhov. Zo základnej časti postúpilo do finále prvých šesť najúspešnejších strelcov v kategórii. Našim seniorským lukostrelcom finále nebolo dopriate - Rastislav Sárka skončil na 7. mieste (prvé nepostupujúce) a Pavol Cíbik skončil na 23. mieste vo svojej kategórii lukov. Lepšie sa darilo našim juniorom, kde Dávid Cíbik získal 2. miesto a stal sa vicemajstrom Európy v kategórii kladkových lukov a Erik Rusnák v kategórii holých lukov - bare bow získal za 1. miesto titul majster Európy.

Lukostrelecký klub Sagittarius Malacky ďakuje všetkým, ktorí sa podieľajú na jeho činnosti a pomáhajú pri rozvoji lukostreľby v Malackách.

bottom of page